9 ideer til havedesign med gabioner

9 Ideen für die Gartengestaltung mit Gabionen

Kan stenkurve kun bruges som hegn, mure eller privatlivsskærme? Ikke engang tæt på! Fra højbede til bænke til insekthoteller har vi samlet kreative ideer til brug af gabioner udendørs og indendørs.


1. Gabion højbed

Højbede lavet af stenkurve er nærmest en klassiker og kan bestilles i din ønskede størrelse i vores online shop. De muliggør rygvenligt arbejde, kan bruges som prydplante eller grøntsagsbed og er absolutte blikfang i haven eller på terrassen.

2. Høj dam lavet af gabioner

Vores gabion højbede kan fyldes med mere end bare jord og plantes. Hvis du sætter en plastikbakke ind i inderkurven, kan du forvandle højbedet til en letplejet højdam på ingen tid. Yderkurven er fyldt med natursten som normalt.

3. Gabion bænke

Stenkurve er ideelle underlag til havemøbler . Du skal blot bestille en gabion i den ønskede størrelse og installere et træ- eller plastsæde. Uanset om det er en enkelt skammel, bænk eller bord - havemøbler lavet af gabioner er robuste og vejrbestandige.

4. Gabiongrill

Grillsæsonen er åbnet! Permanent installerede grillstationer i haven kan bygges af stenkurve. Grillindsatsen til kulgrillen kan omgives af gabioner, gasgrillen har en beklædning lavet af stenkurve og bålfadet til den drejelige grill er sikkert omgivet af en stenkant.

5. Gabion skraldespande

Det ved boligejere: skraldespande i (for)haven er ikke et kønt syn. Med vores specielle affaldsbeholdere forsvinder affaldsbeholderne simpelthen bag en gabion. Stenkurvenes ydervægge kan også dækkes med planter og grønt – så selv skraldehjørnet bliver et blikfang.

6. Gabion insekthotel

Enhver, der bruger gabionmure og hegn som privatlivsskærme eller ejendomsgrænser, kan også gøre noget godt for dyreverdenen. Ud over de klassiske natursten kan en del af trådkurven fyldes med borede træstammer, hule plantestængler, bambuspinde, kogler eller halm. Dette skaber et nyt levested for havens dyr.

7. Indendørs gabioner

Stenkurve kan være blikfang ikke kun i haven, men også i stuen, køkkenet mv. Uanset om de bruges som blomstersøjle, møbel eller rumdeler - gabioner er robuste designelementer. Men vær forsigtig: På grund af vægten skal statik og sikkerhed altid kontrolleres på forhånd!

8. Gabion urt spiral

En urtesnegl gør det muligt at dyrke planter med forskellige placeringskrav på en pladsbesparende måde og at repræsentere forskellige klimazoner på et lille rum. Gabion-urtespiralen fås som færdigt sæt i vores online shop. Naturstenene, der bruges til påfyldning, tjener både til at give skygge og til at lagre varme.

9. Gabion trin

Nogle gange skal der kompenseres for små højdeforskelle i haven eller på terrassen. Trinene bliver et blikfang, når der bruges gabioner til dem. For at forhindre, at tråden bøjer, når den betrædes, skal kurvene fyldes meget tæt med natursten.


Læs næste

Die Gestaltung des Gartens planen
Gabionen als Raumteiler im Garten: Hochbeete, Mauern und Säulen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.