DIY: Byg din egen gabiondam

DIY: Gabionen-Hochteich selbst bauen

Hvis du leder efter ro og afslapning ved vandet, behøver du ikke nødvendigvis at tage til havet. At have sin egen havedam kan også være meget idyllisk. Vi giver tips til den våde biotop og viser, hvordan du nemt kan skabe en hævet dam lavet af gabioner.


Havedammen betragtes som en oase af fred med en meditativ effekt, der inviterer dig til at drømme og slappe af. Fordi elementet vand er ikke kun gavnligt for sjælen, men er også særligt smukt som havedekoration.

Placering til havedammen

Placeringen af ​​den smukke våde biotop bør overvejes nøje. Det anbefales at skabe dammen på en flad overflade, hvis det er muligt. Et afbalanceret forhold mellem sol og skygge er afgørende for placeringen. For at sikre, at vandet ikke opvarmes for meget, laves havedammen normalt i halvskygge . Dette forhindrer overdreven algevækst. Hvis du allerede er den stolte ejer af en havedam, har vi samlet nogle nyttige tips til dampleje i foråret.

Planlæg og lav en havedam

Hvis du vil have en dam i din have, har du en række forskellige designmuligheder:

  • rund eller firkantet
  • jordhøjde eller hævet dam
  • Dam liner eller dam balje
  • Sten vandbassin
  • Naturlig dam med mange planter
  • Pryddam med fisk og vand
  • og meget mere.

Alt efter hvilken af ​​ovenstående varianter du vælger, er opsætningen mere eller mindre kompleks. Hvis du vil holde planlægningen på et minimum og ikke vil skulle besværligt grave havedammen ud, bør du vælge en hævet dam lavet af gabioner .

Lav en hævet dam lavet af stenkurve

Vores gabioner kan omdannes til en hævet dam på få trin. Dette ser ikke kun idyllisk ud, men også originalt. Nu sker det! Et almindeligt gabionhøjbed er velegnet som udgangspunkt for den stenkurvehævede dam. Den ydre trådkurv er som sædvanlig fyldt med natursten. Indsæt blot en plastikbakke i inderkurven – din havedam er klar. Og gabiondammen er ikke kun hurtig at sætte op, men kan takket være dens højde også vedligeholdes på en måde, der er skånsom mod ryggen og er mindre farlig for børn og kæledyr.

Gabion hævet dam i din ønskede størrelse

Alle Gabiona højbede er lavet af 4 mm tykt trådnet med galvaniseret belægning for høj korrosionsbeskyttelse og fås også i forskellige maskestørrelser. Finder du ikke det, du leder efter i standard højbedene, kan du også bestille din stenkurv til havedammen individuelt efter mål. Afhængigt af størrelsen og belastningsevnen kan gabiondamme også placeres på en altan. En specialist bør dog konsulteres på forhånd.

Når alt er sat op, er det tid til at læne sig tilbage og slappe af.


Læs næste

Kreative Do-it-yourself-Ideen mit Gabionen
Die vertikalen Gärten von Künstler Patrick Blanc

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.