Kreative gør-det-selv ideer med gabioner

Kreative Do-it-yourself-Ideen mit Gabionen

Gabioner er blevet en integreret del af en moderne have. Fordi de er hurtige og nemme at samle, giver de især boligejere mulighed for at designe deres have og have med individuelle og kreative elementer. Fra simple hegn til kunstneriske konstruktioner kan mange forskellige ideer omsættes i praksis med gabioner. Takket være deres robuste trådkurvsnet og stenfyld er gabioner ekstremt holdbare og alsidige.

En have skal primært være et sted for afslapning og selskabelighed. Ved hjælp af gabioner adskiller du ikke kun forskellige områder som blomsterbede og enge fra hinanden, men skaber også hele feel-good-zoner. Dit eget loungeområde lavet af gabioner , den brandsikre grillplads eller den forfriskende udendørs bruser lavet af stenkurve er blot nogle få eksempler på kreative haveideer med gabioner.

Nedenfor vil vi gerne inspirere dig med vores gør-det-selv forslag om emnet gabioner og vise forskellige muligheder for, hvordan du kan bruge gabioner i dit havedesign.

gabion benchesuajqHEzauejmx

Gabion bænke

En behagelig siddeplads i haven skal først og fremmest være robust og vejrbestandig. Bænke lavet af gabioner opfylder disse egenskaber og er også hurtige at sætte op. På grund af den høje vægt er det ikke nødvendigt med yderligere forankring. Hos Gabiona finder du samleklare gabionbænke med træstøtter eller flydende sæder. Et særligt højdepunkt er vores gabionbænke, som er indrammet af blomstersøjler og forbundet med hinanden med bænkstøtter.

grillplads lavet af gabioner

Gabion grillplads

Grillning blomstrer om sommeren. Hvis du vil forkæle dig med din hobby ikke kun i den varme årstid, men hele året rundt, har du brug for en indbydende grillplads, der imponerer både visuelt og funktionelt. Et alternativ til traditionelle designs er brugen af ​​gabioner. Stenkurvene kan sættes sammen og fyldes individuelt, så du får en grillplads lavet af gabioner , der opfylder dine behov.

Hvis du vil overdække dit grillområde, skal du først have et fundament, som du kan placere tipsikringen i. Ved hjælp af gabion hegnspæle og stolpesko kan du installere fritstående søjler til at understøtte taget. Vi anbefaler enten smalle gabionhegn , der tjener som vindbeskyttelse , eller bredere gabioner som sidevægge. Sidstnævnte er omdannet til et praktisk arbejdsområde med en træstøtte.

Hvis du har lidt flere manuelle færdigheder, kan du integrere din udendørsgrill eller en lille hylde i gabionen ved at skære netkurvene op. Det særlige ved en grillplads lavet af stenkurve er, at konstruktionen er naturligt brandsikker, når kurvene er fyldt med gabionsten.

Selv din egen lille urtehave med et gabion-højbed er kun få skridt væk fra grillen. Kunne du tænke dig en grillplads med et tilstødende barområde? Medtag derefter passende gabionskamler og borde i din planlægning. Takket være vores udvalg af specialfremstillede gabioner har du fuld frihed til at designe dit stilfulde gabion-grillområde.

gabion borde

Gabion borde

Hvis du bruger din have meget, har du brug for et solidt bord til mad og drikke udover siddepladser. Ved hjælp af firkantede eller runde gabionsøjler, der fungerer som bordben, kan du hurtigt fremtrylle et indbydende bord eller bar i din egen have. I vores online shop kan du få gabionsøjler i forskellige højder og diametre. Bordpladen fastgøres ganske enkelt til stenkurvene ved hjælp af clips, og dit drømmegabionhavebord tager form.

Gabioner: kreative ideer som en gør-det-selv-variant

Det er ikke uden grund, at stenkurve har vundet enorm popularitet inden for landskabs- og havedesign de seneste år. De kombinerer en robust konstruktion med et højt niveau af alsidighed, så du kan forvandle din have til et unikt og personligt tilflugtssted.

En gabionvæg behøver ikke udelukkende at være fyldt med sten. For en interessant blanding af materialer, brug gamle mursten, rør eller stykker af glas. Mens glassten kombineret med en lysinstallation bader haven i et mystisk lys, især om aftenen, giver indstøbte rør mulighed for at indlejre små planter i hegnet. Du kan bore huller i større træstammer eller skiver af træ for at give bier og andre insekter et nyt hjem. Med fyldmaterialet alene kan du skabe naturlige og stilfulde accenter i din have.

Ud over insekthotellet lavet af stenkurve sørger vandelementer for et behageligt klima. Vandet, der forsigtigt flyder over stenene eller bobler ud af gabionen, skaber en beroligende lyd og fascinerer med hvert et look. For at installere vandelementet behøver du udover gabionen kun en pumpe og et opsamlingsbassin og om nødvendigt stivere og sten til stabilisering.

Vandelement lavet af tre gabionsøjler i gør-det-selv-versionen:

  1. Placer en gabion bedkant (ca. 15 cm høj) i haven.
  2. Placer tre gabionsøjler i midten af ​​grænsen.
  3. Fore sengekanten, installer pumpen og fyld sengekanten med vand.
  4. Installer et springvandselement til springvandet i det øverste stenlag på hver gabionsøjle og tilslut det til pumpen.
  5. Efter tilslutning skal du fodre alle elementer med vand for at aktivere gabionfontænen.

Følg en lignende tilgang, hvis du ønsker at integrere en udendørs bruser eller et gabion-vandfald i din have. Udover vandelementet er der et loungeområde, hvor man kan slappe af og lytte til vandets plask. Standardgabioner fungerer som basis, som du beklæder med træpuder eller udendørs puder. Med en trappestruktur og kombinationen af ​​højbede fastgjort til siden får din gabion lounge liv. Uanset om det er halvcirkelformet eller firkantet – med specialfremstillede gabioner kan du realisere mange koncepter til din egen havelounge.

Vores ideer til kreativt havedesign med gabioner er udelukkende til inspiration. Med lidt håndværk og de alsidige muligheder med stenkurve kan du forvandle din have til en stilfuld oase af velvære, der bærer din personlige signatur. Brug gabionernes fleksibilitet til at implementere dine egne ideer og skabe en unik og attraktiv have. Med de rigtige materialer og omhyggelig planlægning kan du skabe et harmonisk og stilfuldt miljø, der inviterer dig til at slappe af og nyde.

Læs næste

Gabionen und ihre Vorteile für Ihren Garten
DIY: Gabionen-Hochteich selbst bauen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.