Gabioner og deres fordele for din have

Gabionen und ihre Vorteile für Ihren Garten
Fra et stabilt byggeobjekt til et stilelement i private haver: Brugen af ​​gabioner er konstant stigende på grund af deres mange fordele. Fordi de er ekstremt praktiske, robuste, nemme at pleje, alsidige, nemme at samle, kan fyldes individuelt, fås i forskellige former og størrelser og er samtidig miljøvenlige. Uanset om hegn, Gabion møbler eller specielle specialfremstillede produkter: Enhver, der beslutter sig for at designe med stenkurve, vil modtage produkter af høj kvalitet og frem for alt holdbare. Det betyder, at investeringen i materialerne, som er lidt dyrere i forhold til andre, betaler sig.

Gabioner er praktiske

Gabioner blev tidligt brugt i byggebranchen, for eksempel til at befæste volde, hæve volde eller bygge støjvolde på befærdede veje. Deres høje modstandsdygtighed er også yderst praktisk til private ejendomme: Stenkurvene er et fremragende valg Vind- eller privatlivsbeskyttelse i haven og reducere baggrundsstøjen både for dig og dine naboer. Af disse grunde bruges de ofte som hegn eller terrassekanter og kan også bruges som Skråningsfastgørelse tjene. Men det er ikke alt: Fylder du trådkurvene med natursten, lagrer de solens varme om sommeren – den konstante varmeafgivelse om aftenen gør det perfekt at nyde de lune sommeraftener på terrassen.

Gabioner er robuste

Uanset om det er galvaniseret eller varmgalvaniseret: den specielle belægning af gabionerne sikrer, at de godt beskyttet mod vejrforholdene er. Fugt, kulde og varme kan ikke skade ledningen - korrosion forhindres. Og da det ikke kun gælder selve trådnettet, men også natursten og enkelte gabiondele som spiraler eller C-ringe, er modellerne til selvmontering også ekstremt holdbare.

Bortset fra det taler man solid statik og høj trækstyrke til stenkurvene. Korrekt samlet og forankret om nødvendigt, kan de nemt modstå traditionelle storme og jordbevægelser.

Gabioner er nemme at passe

For eksempel, mens et plankeværk skal males i ny og næ, eller en grøn hæk skal klippes regelmæssigt, brug for Gabion hegn ingen kompliceret pleje – især ikke med korte intervaller. Når tråden først er sat op, bevarer den sin kvalitet både udvendigt og strukturelt takket være dens højkvalitetsbelægning. Hvis der med tiden samler sig lidt blade og snavs mellem stenene, kan du nemt og hurtigt rengøre stenkurvene ved hjælp af en vandslange eller løvblæser. Som regel ser gabionerne smukke og velholdte ud året rundt.

Gabioner er alsidige

Gabioner er mere end hegn og mure. Idéer som gabiongrillen, en urtespiral, gabionbænke, højbede, stikanter eller skraldespandsbeklædning lavet af gabioner viser, hvor alsidig du kan bruge trådkurvene. Gabionsøjler, der fungerer som postkasse- og lampeholdere eller klatrehjælpemidler til planter som vedbend, bliver også stadig mere populære.

Stenkurvene forskønner ikke kun haven, men også interiøret. Brug minigabioner som en rustik frugtkurv, for dem med fleece og skab stilfulde urtepotter eller fyld dem med fint grus for at skabe unikke lysestager. Sammen med en lyskæde ser trådnettet særligt hyggeligt ud.

I større skala kan du bygge hylder i industriel stil af gabioner - ideelt i kombination med træ. Andre møbler såsom stueborde eller blomstertrapper kan også tænkes. Disse passer perfekt ind i et moderne interiør og sætter charmerende accenter.

Udover de forskellige former kan du fylde netkurvene med natursten og andre materialer som tomme flasker eller farverige plastikkugler og dermed personliggøre dem. Du er endnu mere fleksibel indendørs: Hvis du kan lide at indrette efter årstiderne, for eksempel farverige blomster om foråret, maritime figurer og skaller om sommeren, kastanjer eller agern om efteråret og grangrene om vinteren. Du kan se: der er ingen grænser for kreativitet!

Gabioner er miljøvenlige

Selvom det ikke er indlysende ved første øjekast: Gabioner anses for at være miljøvenlige. Fylder du dem med natursten, vil der blive skabt utallige rum, der fungerer som ly for små dyr. Alternativt kan du endda bruge en del af din trådkurv Insekt hotel genanvendelse: Boret hårdttræ, hult ler eller mursten, halm, kogler, naturlig træuld, tynde grene, siv og bambus, f.eks. finder så deres plads på stenfyldet. Og også det trending emne Upcycling Du kan nemt bruge dine gabioner, fx ved at bruge gamle mursten fra nedrevne bygninger som fyldmateriale. Sådan giver du gamle ting en ny brug.

Doven havearbejde med gabioner – for alle, der foretrækker at slappe af i haven i stedet for at arbejde

Doven havearbejde handler om at minimere mængden af ​​vedligeholdelse, der kræves i haven og dermed spare tid til blot at nyde din grønne oase. Det betyder: mindre ukrudt, ingen generende græsslåning eller hækklipning. Oven i købet handler det om bevidst havearbejde på en "doven" måde, altså uden stress.

Du kan reducere mængden af ​​vedligeholdelse i haven med simple tricks – og Dette fungerer særligt godt med gabioner, fordi de er væsentligt mere modstandsdygtige sammenlignet med andre materialer såsom træ eller planter.

 1. Der vokser markant færre ukrudt i højbede, som man møjsommeligt skal fjerne, og skadedyr er også mindre tilbøjelige til at finde vej op. Samtidig muliggør de rygvenligt arbejde. Gabion højbede De er desuden meget robuste over for vejret og kræver ingen særlig beskyttelse.
 2. For at undgå at skulle slå græsset hele tiden eller i det mindste mindske indsatsen, skal du lave stilfulde stenstier og pladser. Gabioner fungerer nemt som smukke stikanter , der giver plads hist og her eller plads til dekorative urtepotter.
 3. I stedet for en hæk, som du skal klippe regelmæssigt, giver gabionhegn et Plejevenlige, robuste og frem for alt helårsejendomsgrænser Og bedst af det hele: I modsætning til konventionelle vægge er trådgitterne ideelle som klatrehjælp til planter. Så hvis du foretrækker noget grønt, tilsæt vedbend eller klematis til din gabion.

Fordelene ved gabioner på et øjeblik

 • praktisk
 • robust
 • nem pleje
 • alsidig
 • let at bygge
 • Kan udfyldes individuelt
 • fås i forskellige former og størrelser
 • miljøvenligt

Design din have på en stilfuld og letplejet måde – med gabioner!

Trådkurve fyldt med natursten har mange fordele for din have . Hegn, blomsterbede osv. opfylder ikke kun vigtige funktioner, men er også rigtige blikfang. For med allrounderne kan en lang række haveprojekter gennemføres – uanset om Standardgabioner eller Specialfremstillede varer for dine egne ideer. Du kan også pynte dine stenkurve yderligere, hvis det er nødvendigt, for eksempel med stilfulde lamper, elegante betræk eller endda en postkasse.

Læs næste

Gabionen kaufen – worauf Sie achten sollten
Kreative Do-it-yourself-Ideen mit Gabionen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.